Het Friese subsidielandschap geeft ondernemer helderheid

dinsdag 7 juni 2016

  • HANNN

Innovatieve ondernemers konden op 18 mei 2016 hun hart ophalen tijdens de bijeenkomst ‘Het Friese subsidielandschap’. Ondernemers kunnen profiteren van verschillende subsidies. Maar welke regelingen zijn er? En waar zijn die regelingen te vinden? Ondernemers werden wegwijs gemaakt in het Friese subsidielandschap met tips en tricks. Experts waren aanwezig om project ideeën mee te bespreken.

Het Friese subsidielandschap’ is een initiatief van de provincie Fryslân, HANNN, NHL Hogeschool, Stenden Hogeschool, Van Hall Larenstein en het SNN. Bedrijven, overheden en kennisinstellingen in Fryslân waren van harte welkom om bij de bijeenkomst bij NHL Hogeschool aanwezig te zijn. Na de succesvolle editie van vorig jaar waren gisteren ruim 80 deelnemers aanwezig.

Voor de deelnemers waren er diverse workshops, waaronder INTERREG, SNN regelingen MIT, KEI en VIA. Willem Smink, voorzitter College van Bestuur van NHL Hogeschool, benadrukte tijdens de opening: ’’De samenwerking in Fryslân tussen de overheid, ondernemers en onderwijs staat op doorbreken. Kennisinstellingen en bedrijven vinden elkaar steeds beter. De innovatiekracht van Fryslân maakt een inhaalslag’’. Jan Dirk Blijker van Coolminds deelde zijn ervaringen als starter in het Friese ondernemersklimaat. Gedeputeerde Sander de Rouwe sloot de dag af: ’’Grensontkennend samenwerken tussen ondernemers, onderwijs en overheid is een goede ontwikkeling, omdat we hiermee de Friese economie versterken. Het is mooi dat we ondernemers tijdens de bijeenkomst inzicht geven in de mogelijkheden die kunnen helpen hun bedrijf verder te ontwikkelen’’.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network