Hanzehogeschool reikt prijzen uit voor beste profielwerkstukken over Healthy Ageing

maandag 11 april 2016

  • HANNN
  • Zorg Innovatie Forum

Op 8 april jl. heeft het Centre of Expertise Healthy Ageing van de Hanzehogeschool Groningen prijzen uitgereikt voor de beste havo- en vwo-profielwerkstukken op het gebied van Healthy Ageing van dit schooljaar.

De prijswinnaars waren, samen met ouders, docenten en klasgenoten, naar de feestelijke bijeenkomst gekomen.
Na een korte presentatie van Joost Degenaar, directeur van het Centre of Expertise Healthy Ageing, kwamen alle prijswinnaars aan het woord om hun keuze voor het onderwerp toe te lichten.

Een nominatiecommissie en een jury beoordeelden de ingezonden profielwerkstukken op onder andere maatschappelijke relevantie, originaliteit en kwaliteit van het onderzoek.

Er werden zes prijzen uitgereikt: drie voor havo en drie voor vwo. Uiteindelijk kwam ‘De smaakontwikkeling van kinderen’ als beste havo werkstuk uit de bus en voor het vwo was dat ‘Hersenverandering door overgewicht: teveel eten doet vergeten’. De winnaars kregen een prijs van 250 euro.
Tweede prijzen waren voor ‘Automatisering van de infuuspaal’ en ‘Healthy Ageing: de sleutel tot een lang en gezond leven’, goed voor elk 100 euro. De derde prijzen van elk 50 euro waren voor de werkstukkken ‘Wat voor invloed heeft straling op de mens’ en ‘Een luchtig onderzoek (over luchtkwaliteit in scholen)’.

Met deze prijsvraag stimuleert het Centre of Expertise Healthy Ageing middelbare scholieren iets te doen met het thema Healthy Ageing, zodat ze zich beter bewust worden van dit thema dat niet meer weg te denken is in onze maatschappij. Mensen worden steeds ouder en dat vraagt om nieuwe, slimme oplossingen om de kwaliteit van het leven te vergroten. Het gaat daarbij niet alleen over ouderen en ziekte, maar vooral ook over gezond opgroeien, een gezonde leefstijl en maatschappelijke participatie.

Meer informatie is te vinden op de website van het Centre of Expertise Healthy Ageing.