Groninger Scheurkalender op zoek naar typisch Groninger evenementen en bezienswaardigheden

donderdag 17 september 2015

  • Zorg Innovatie Forum

Het initiatief van de Groninger Scheurkalender 2016, dat in mei door twaalf Groninger organisaties, is gestart, heeft tot ca. 650 persoonlijke inzendingen geleid. Onder het motto niet scheuren maar verbinden zijn alle Groningers opgeroepen hun persoonlijke beweegredenen – wat raakt jou in Groningen, waar word je blij van? - in de vorm van een foto, gedicht of tekst via de website van de Groninger Scheurkalender in te zenden. De mooiste inzendingen worden momenteel door de redactie geselecteerd. 


Naast deze 366 persoonlijke inzendingen die de voorkant van de kalenderpagina’s sieren, is de organisatie nu op zoek naar typisch Groninger bezienswaardigheden, attracties en evenementen die in 2016 plaatsvinden. Iedere organisatie of instelling die iets in de aanbieding heeft kan deze tot uiterlijk 5 oktober 2015 a.s. inzenden, via de website www.groningerscheurkalender.nl 

Uit alle inzendingen wordt een selectie gemaakt van de meest originele, niet commerciële inzendingen. Deze inzendingen worden gratis in de kalender geplaatst.

Met dit aanbod aan ‘publiekstrekkers’ streeft de Groninger Scheurkalender, die momenteel als relatiegeschenk in de voorverkoop aan bedrijven en instellingen verkocht wordt, i.s.m. met alle Groninger gemeentes meer mensen naar Groningen te bewegen. “Uiteraard is het belangrijk dat de Groningers zelf enthousiast en positief over hun stad of dorp praten. Maar zeker zo belangrijk is dat we Groningen zelf ook energiek naar buiten uitdragen,” Aldus Hent Hamming van de Groninger Scheurkalender. “Met het aanbod van typisch Groninger bezienswaardigheden en evenementen op de achterzijden van de kalender kunnen we met recht spreken WAT GRONINGEN BEWEEGT!”

De Groninger Scheurkalender is een initiatief van: Adfo Movere, Arriva, Erfgoedpartners, Groninger Dorpen, Natuur en Milieufederatie Groningen, RHC Groninger Archieven, Hanzehogeschool Groningen, Rijkuniversiteit Groningen, Stavoor, Stichting Oude Groninger Kerken, Universitair Medisch Centrum Groningen, VRIJDAG en Zorg Innovatie Forum. 

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum