Groninger Scheurkalender editie 2018 van start

donderdag 20 april 2017

  • HANNN
  • Zorg Innovatie Forum

Terwijl op vele toiletten, en ook op andere locaties, dagelijks een velletje gescheurd wordt, gaat de nieuwe editie van de Groninger Scheurkalender alweer van start. Komende weken roepen 15 maatschappelijk betrokken organisaties op om in te zenden voor de kalender van 2018.

Uploaden
Vanaf 14 april kan iedereen die zich aangesproken voelt door de vraag “Wat beweegt jou in Groningen, wat raakt je of maakt je blij?” via de website van de kalender zijn of haar persoonlijke foto inzenden. Afgaande op twee eerdere edities verheugt de organisatie zich op vele honderden inzendingen, die  in september door een jury  worden beoordeeld en geselecteerd . De verwachting is dat er dit jaar weer meer dan vorig jaar (1.250 inzendingen) ingezonden zal worden. Iedereen die heeft ingezonden zal tijdens de officiële presentatie in november een gratis kalender krijgen.

Noorderlicht
Voor de komende editie heeft ook Noorderlicht zich als partner van de kalender aangesloten. Noorderlicht, bekend van internationale fotomanifestaties en de fotogalerie aan het A-Kerkhof, ziet in zijn partnerschap een mogelijkheid om een bijdrage te leveren aan de kwaliteit van de kalender. Noorderlicht ziet als gevolg van haar partnerschap een kans om het publiek ….

Nieuw: Achterkanten
Naast 322 persoonlijke voorkanten gebruiken we de achterkanten van iedere kalenderdag  om een wetenschappelijk/journalistiek inzicht te delen. Als nieuw aangesloten partner van de kalender gaat onderzoeksbureau CAB Groningen op zoek naar dergelijke weetjes. In de vorm van zgn. kalender-cafe’s organiseert CAB Groningen de komende maanden diverse ontmoetingen om de wetenswaardigheden te vangen. Iedereen die zich aangesproken voelt voor is hiervoor uitgenodigd. Op de website van de kalender en op facebook worden de data en locaties gecommuniceerd.

Partners
De kalender toont wat Groningen beweegt, en daarmee streeft het de lezers te bewegen. Te inspireren. Met betrokken partners is het steeds gelukt om alle inzenders te voorzien van een gratis scheurkalender. En daarnaast worden ook vele vrijwilligers van Humanitas jaarlijks verrast met een kalender. Partners die zich aangesproken voelen om een bijdrage te leveren kunnen dat kenbaar maken bij de initiatiefnemer Hent Hamming 06-53180559.
Voor meer informatie; www.groningerscheurkalender.nl

Partners van de Groninger Scheurkalender: Vrijdag, CAB Groningen, Arriva, RUG, Humanitas, Groninger Landschap, Noorderlicht, Stavoor, Hanzehogeschool Groningen, Erfgoedpartners Groningen, ZIF, Groninger ideeënbank, Waterbedrijf Groningen, NMF Groningen, Hent PR/Marketing