Groningen als European Deaf Youth Capital

dinsdag 26 november 2019

  • Zorg Innovatie Forum

 

Afgelopen week was Groningen 7 dagen lang de European Deaf Youth Capital. Onder de noemer ‘Nothing tops Deaf’ stroomde Groningen vol met dove jongeren uit heel Europa.

De jongeren konden deelnemen aan verschillende activiteiten. Zo organiseerde het Clubhuis voor Doven een Escaperoom speciaal ingericht op doven en slechthorenden. Er moesten voornamelijk visuele opdrachten opgelost worden. Wilt u leren wat het gebaar voor Martinitoren is of hoe u een eierbal in gebarentaal besteld? Klik dan hier! Voor meer informatie over deze mooie week kunt u kijken op www.edyc2019.com.

Eerder verscheen het Dagblad van het Horen, een krant die aandacht schenkt aan doven en slechthorenden in Groningen en omgeving. Hierin werd ook al geschreven over Groningen als European Deaf Youth Capital. Daarnaast kunt u in deze krant lezen over Groningen als doofvriendelijke stad, de rijke dovenhistorie van Groningen en omgeving, verschillende organisaties die zich inzetten voor doven of slechthorenden en de Nederlandse Gebarentaal wordt toegelicht. Lezers krijgen onder andere een kijkje in het werk- en persoonlijk leven van dove ouderen, een jongere met tinnitus en iemand die plotsdoof is geworden.

Nieuwsgierig geworden en wilt u Dagblad van het Horen lezen? Dat kan online via deze link of download de PDF van de krant via onderstaande link.

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum