Gezonde huiskamer midden op de Grote Markt groot succes!

dinsdag 30 oktober 2018

  • HANNN

Feestelijke opening Healthy Living Room

Meer dan 350 leefstijlchecks

Op maandag 8 oktober is op de Grote Markt in Groningen de Gezonde Huiskamer feestelijk geopend. Dit was het startsein van de Healthy Ageing Week.
Gedeputeerde Patrick Brouns (provincie Groningen), wethouder Mattias Gijsbertsen (Gemeente Groningen), Marian Joëls (Decaan en lid RvB UMCG), Paul van der Wijk (lid CvB Hanzehogeschool Groningen) en Hendrike Schut (directeur Sportcentrum van Rijksuniversiteit Groningen en Hanzehogeschool Groningen) rolden om 10.00 uur de blauwe loper uit voor de inwoners van Groningen. Gedurende de Healthy Ageing Week kon iedereen in de Gezonde Huiskamer terecht voor een leefstijlcheck en voor informatie over gezondheid. 

Tijdens de Healthy Ageing Week heeft het HeaLIQs team bestaande uit Gemeente Groningen, het UMCG en HANNN meer dan 350 leefstijlchecks afgenomen. Dit dankzij hulp van THP2Europe. Er waren lezingen, masterclasses, massages en persoonlijke tips voor hulp bij het stoppen met roken. Dit alles om kennis en innovaties te delen met de inwoners van Noord-Nederland.
Wij kijken terug op een fantastische week!

 

Leefstijladviseur bespreekt het rapport met een deelnemer. Fotograaf: Henk Veenstra
Leefstijladviseur bespreekt het rapport met een deelnemer. Fotograaf: Henk Veenstra
De Healthy Living Room werd druk bezocht. Fotograaf: Henk Veenstra
De Healthy Living Room werd druk bezocht. Fotograaf: Henk Veenstra

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network