Gezonde Huiskamer in Sneek en meer

donderdag 13 juni 2019

  • HANNN

Dammen, checken en tippen. Er vond een veelzijdig aantal activiteiten plaats rondom de Gezonde Huiskamer in Sneek tijdens de Mar-Athon rond Sneek en Meer op zaterdag 22 juni.

Gezondheidstips
Gezondheidstips

Hoewel het schitterend weer was, kwamen veel bezoekers van het centrum een bezoekje brengen in de huiskamer. Daar werden gezondheidschecks aangeboden, en konden mensen een computerspel spelen die chirurgen gebruiken om te oefenen voor een operatie. Ook werden de bezoekers uitgedaagd hun gezondheidstips achter te laten. Dit leverde een breed palet aan suggesties op: van 'niet achter de geraniums' tot 'eet geen voeding dat niet door de natuur gemaakt is'. Ook gingen velen de uitdaging aan om het brein te trainen met een potje dammen. 

Spontaan potje dammen
Spontaan potje dammen
Daily Mile mascotte Miley was er ook
Daily Mile mascotte Miley was er ook
Operatiegame
Operatiegame

Kidsrun en Daily Mile

De Gezonde Huiskamer in Sneek is onderdeel van het HANNN-initiatief om bij te dragen aan Meer Gezonde Jaren in Sudwest Fryslân. Zo was HANNN trotse sponsor van de Kidsrun tijdens de Mar-Athon. In het kader van de Daily Mile werden De Vuurvlinder (groep 3 t/m 7), de Simon Havingaschool (groep 5 t/m7) in Sneek. En CBS de Twine in IJlst (groep 5 t/m 8) met succes uitgedaagd om vijf weken lang mee te doen aan de Daily Mile. 380 leerlingen bewogen elke schooldag een kwartier en haalden een Miley-medaille. Deze activiteiten zullen na de zomer voortgezet worden. 
 

HeaLIQs

De Gezonde Huiskamer is ontstaan uit een Europees samenwerkingsproject met onder meer de Portugese regio Coimbra. Afgelopen jaar stond de huiskamer onder andere in Leek en op de Grote Markt in Groningen. Dit najaar zal een kleinere variant van de mobiele huiskamer ingezet worden om langs verschillende dorpen en wijken in de regio te gaan. 
 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network