Gezonde Huiskamer 22 juni in Sneek!

donderdag 13 juni 2019

  • HANNN

Tijdens de Mar-Athon rond Sneek en Meer, op zaterdag 22 juni (Midzomerweekend) staat onze Gezonde Huiskamer in Sneek. Daar kan iedereen vanaf 12.00 uur onder andere terecht voor een Health-check, kan je met een game je operatie-vaardigheden oefenen en werken aan gezonde hersenen met een potje dammen. 

Kidsrun en Daily Mile

De Gezonde Huiskamer in Sneek is onderdeel van het HANNN-initiatief om bij te dragen aan Meer Gezonde Jaren in Sudwest Fryslân. Hierbij wordt onder meer samengewerkt met de Marathon rond Sneek en Meer. In de afgelopen weken zijn verschillende scholen bezocht met gastlessen over gezonde voeding en werd de Daily Mile geïntroduceerd. Deze activiteiten zullen na de zomer voortgezet worden,.  

Ook is HANNN trotse sponsor van de Kidsrun tijdens de Mar-Athon. Kinderen kunnen gratis de 1 en 2 kilometer (starttijd respectievelijk 12.30 en 13.00 uur) door het centrum van Sneek lopen. Inschrijven kan hier. 
 

HeaLIQs

De Gezonde Huiskamer is ontstaan uit een Europees samenwerkingsproject met onder meer de Portugese regio Coimbra. Afgelopen jaar stond de huiskamer onder andere in Leek en op de Grote Markt in Groningen. Dit najaar zal een kleinere variant van de mobiele huiskamer ingezet worden om langs verschillende dorpen en wijken in de regio te gaan. 
 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network