Geslaagd congres 'Gezonde Leefomgeving'

donderdag 11 oktober 2018

  • Zorg Innovatie Forum

Afgelopen woensdag 10 oktober heeft het congres ‘Gezonde Leefomgeving’ in Leeuwarden plaatsgevonden. Vijf netwerkorganisaties (ZIF, HANNN, NetwerkZON, ZorgpleinNoord en CoE Healthy Ageing) sloegen de handen ineen om hét healthy ageing congres van het Noorden te organiseren.

We kijken terug op een zeer geslaagde dag. Inspirerende keynotes kwamen van Erik Gerritsen (VWS), Marianne Davidsons en Ann Heylighen. Marijke Roskam was dagvoorzitter en gedurende drie rondes waren er workshops op het gebied van openbare ruimte, werken en leren en wonen. Op het inspiratieplein waren vele organisaties te vinden die lieten zien waar zij voor staan.

Namens het Zorg Innovatie Forum organiseerden Koninklijke Kentalis, Werk&Mantelzorg, Sociale Benadering en het Lectoraat Integrale Aanpak Kindermishandeling verscheidene workshops. Het inspiratieplein van ZIF was op 10 oktober een mooie ontmoetingsplek waar deelnemers met elkaar en met de professionals van Koninklijke Kentalis, Werk&Mantelzorg/MEZZO, Moerman Vereniging, JMZ Pro en het lectoraat in gesprek waren. Rond het middaguur is hier door Martijn Tillema namens Werk&Mantelzorg de erkenning ‘Mantelzorgvriendelijke werkgever’ aan het Zorg Innovatie Forum uitgereikt (zie foto). Het Zorg Innovatie Forum moedigt haar partners en andere organisaties aan om deze erkenning ook te verkrijgen.

De uitreiking van de erkenning Mantelzorgvriendelijke Werkgever aan het ZIF.
De uitreiking van de erkenning Mantelzorgvriendelijke Werkgever aan het ZIF.

Op het einde van de dag ondertekenden de vijf organiserende netwerken: Centre of Expertise Healthy Ageing, Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN), Netwerk ZON, ZorgpleinNoord en het Zorg Innovatie Forum (ZIF) een pledge van ‘Alles is Gezondheid’, waarin zij beloven zich samen te blijven inzetten voor een gezonde leefomgeving.  

Gedurende de dag was er een camerateam aanwezig dat deze inspirerende aftermovie maakte!

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum