Contract getekend: de eerste bouwstenen van BBay staan

vrijdag 20 november 2015

  • Life Cooperative

Het UMCG en vijf Noordelijke Nederlandse clinische onderzoeksorganisaties tekende afgelopen vrijdag 13 november het contract voor Biomarker Bay, Bbay. De samenwerking tussen het UMCG, RUG en de bedrijven QPS, ABL, Syncom, IQ Products and Brains Online brengt academische expertise op het gebied van biomarkers, biobanken en langdurig contractonderzoek bij elkaar. Dit wordt gedaan om analyses voor vertrouwelijke & innovatieve biomarkers en diagnostische onderzoeken te identificeren, ontwikkelen en uit te voeren. 

Biomarkers zijn indicatoren die de verloop van ziekten of biologische toestand meten. Glucose is een bekend voorbeeld van een biomarker voor diabetes. Er zijn echter veel meer biomarkers en er worden altijd nieuwe ontdekt. Door het combineren van de kennis van de organisaties en het UMCG hopen we dat BBay, Biomarker Bay nieuwe opdrachten kan aantrekken. 

Met het ondertekenen van het contract zijn de eerste bouwstenen voor het BBay initiatief gelegd. In de aankomende maanden wordt er gewerkt aan de volgende bouwstenen om BBay te op te zetten.

Aandachtsgebieden

Life Cooperative