Eerste Healthy Ageing Week groot succes!

dinsdag 14 november 2017

  • Healthy Ageing Week 2018

Van 7 oktober tot en met 15 oktober stond heel Groningen in het teken van Healthy Ageing. Dit middels activiteiten met insteek Healthy Ageing een gezicht te geven. De  activiteiten concentreerden zich op allerlei aspecten van gezond leven en gezonder ouder worden. De activiteiten varieerden van expo’s, workshops, proeverijen tot sport en spel.

Zaterdag om 12.00 uur werd in het UMCG de aftrap van de Healthy Ageing Week: Stralend 100! gegeven. Tijdens de opening stond de ambitie van de Akkoordpartners* en circa 20 andere grote organisaties om de eerste rookvrije stad van Nederland te worden centraal. Dit was het startsein voor dé week waarin jong en oud werden bediend: de studenten en ouderen tijdens de Week voor Student van WIJS, (Groot)ouders en kinderen tijdens Weekend van de Wetenschap en Zpannend Zernike. Geïnteresseerden en beroepsmatig betrokkenen tijdens de Healthy Ageing Masterclasses over werkgeluk en de invloed van de fysieke omgeving op de gezondheid. De internationale studenten kregen fietsles in het hectische Groningse fietsverkeer en de innovatieve snackliefhebbers kwamen tijdens het frituurfestival aan bod. En dan was er de kindermiddag in Selwerd, waar twee spelers van F.C. Groningen basisschool De Pendinghe bezochten, zij wilden schoolkinderen laten bewegen. Voor een uitgebreid nieuwsoverzicht van de activiteiten, klik hier 
Door het organisatieteam wordt teruggekeken op een succesvolle week, zelfs zo succesvol, dat de plannen voor 2018 in de maak zijn!

Deze week was een initiatief van de partners van het Akkoord van Groningen: Hanze Hogeschool, Rijksuniversiteit, het UMCG en de gemeente Groningen en het Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland in samenwerking met het Groninger Forum.

 
Aftermovie Healthy Ageing Week 2017
Aftermovie Healthy Ageing Week 2017

Aandachtsgebieden

#HAW18