dHealth Lab: Nieuwe testomgeving voor innovaties in de zorg

woensdag 22 november 2017

  • HANNN

Onder leiding van toonaangevende instellingen en bedrijven uit Groningen is dHealth Lab opgestart: een omgeving voor het ontwikkelen en testen van nieuwe digitale producten en innovaties op het gebied van gezondheidszorg. Binnen dHealth Lab werken bedrijven, studenten, onderzoekers, zorgprofessionals en eindgebruikers samen in virtuele- en fysieke omgevingen om innovaties te testen en - indien succesvol - uit te rollen bij de eindgebruiker.

De ambitie is om de komende drie jaar zestig projecten met dertig bedrijven te realiseren, met als uiteindelijke doel de bevolking gezonder te laten leven. De nieuwe producten leiden tot nieuwe werkgelegenheid bij bestaande bedrijven, maar mogelijk ook nieuwe start-ups. Met dHealth Lab wordt ook een verdere invulling gegeven aan de positionering van Noord-Nederland als eHealth regio. 

dHealth Lab is een initiatief van het UMCG, de Hanzehogeschool Groningen, de Rijksuniversiteit Groningen en de IT-bedrijven Wildsea en Reconcept. Naast investeringen van deze partners wordt het project gesubsidieerd door de Gemeente Groningen, Provincie Groningen en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (Europese Unie, Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN))

Lees hier het volledige artikel

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network