De winterslaap als inspiratie voor de ontwikkeling van medische oplossingen

donderdag 12 januari 2017

  • Life Cooperative

Als lid van het Healthy Ageing Network en de Life Cooperative is Sulfateq een bedrijf dat constant bezig is met de ontwikkeling van nieuwe oplossingen die bijdragen aan een gezonder en langer leven. De basis voor deze oplossingen is het ontwikkelen van chemische verbindingen (compounds). Die chemische verbindingen richten zich op de controle van cel- en weefselgroei, met als inspiratie de winterslaap. Het principe van winterslaap bij dieren wordt door Sulfateq succesvol toegepast bij het preserveren van menselijke cellen, weefsel en organen met diverse toepassingen op medisch gebied.
 

Publicatie wetenschappelijk artikel

Afgelopen week is er een wetenschappelijk artikel gepubliceerd die zich richt op de SUL-109 compound. Het artikel is nu al te lezen via Science Direct en zal in januari verschijnen in het prestigieuze Biomaterials; het nummer 1 vakblad voor Tissue Engineering & Regenerative Medicine. Het artikel is geschreven door Dr. G. Krenning en zijn onderzoeksgroep van het UMCG.

 

SUL-109 compound

De SUL-109 compound is een compound die wordt getest in stamcellen die gewonnen zijn uit vetweefsel. Deze door Sulfateq ontwikkelde compound is de werkzame stof van het preserveringsoplossing ROKEPIE® en maakt opslag en transport van (stam)cellen en weefsel bij lage temperatuur mogelijk. Dit staat bekend als hypothermische opslag en heeft unieke eigenschappen in vergelijking met de reeds bestaande opslag- en transportmogelijkheden. Een belangrijke ontwikkeling die voortkomt uit de samenwerking van de wetenschap en het bedrijfsleven.

 

Aandachtsgebieden

Life Cooperative