De Trots van het Noorden sluit zich aan bij Kans voor de Veenkoloniën

maandag 16 april 2018

  • Zorg Innovatie Forum

FC Groningen gaat samen met het programma Kans voor de Veenkoloniën de gezondheidsachterstanden in de regio proberen te verkleinen. Afgelopen zondag werd voor de wedstrijd FC Groningen - Roda JC de overeenkomst getekend tussen FC Groningen en Kans voor de Veenkoloniën.

Via de Stichting FC Groningen in de Maatschappij organiseert de voetbalclub haar maatschappelijke activiteiten, die tot uiting komen in drie pijlers: gezondheid, sociale samenhang en educatie. Het komend jaar zal de FC spelers uit het eerste elftal inzetten als rolmodel op het gebied van leefstijl voor kinderen van 8 t/m 12 jaar en hun ouders. Met het project Gezond Scoren wordt bijgedragen aan een gezonde samenleving in het verzorgingsgebied van FC Groningen. Het project Gezond scoren bestaat uit een zes weken durend gezondheidstraject op school waarbij verschillende gezondheidsthema’s aan bod komen via video’s met in de hoofdrol een selectiespeler. Het traject wordt afgesloten met een spetterende finale in het Noordlease stadion.
De ondertekening werd afgelopen zondag gedaan door de voorzitter van St. FC Groningen in de Maatschappij Max van den Berg en door Karin Kalverboer, directeur van het Zorg Innovatie Forum vanuit het programma Kans voor de Veenkoloniën. Met de ondertekening krijgen de komende periode basisscholen in de gemeenten Pekela, Midden-Groningen, Aa en Hunze, Borger-Odoorn, Oldambt, Veendam, Stadskanaal en Westerwolde de kans actief met dit programma mee te doen.

Meer informatie over Kans voor de Veenkoloniën: www.kvdvk.nl
Meer informatie over Gezond scoren: www.fcgroningen.nl/maatschappij/projecten-en-activiteiten/gezond-scoren

Foto: Erwin Otten
Foto: Erwin Otten

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum