Boels-Dolmans en Wild winnen op derde dag Healthy Ageing Tour

vrijdag 6 april 2018

  • Healthy Ageing Tour
Foto: Sportfoto.nl
Foto: Sportfoto.nl

Kirsten Wild heeft vrijdag de derde (A) etappe van de Healthy Ageing Tour op haar naam gebracht. De drievoudig wereldkampioene op de baan won de sprint van een eerste peloton in de straten van Winschoten. Later op de dag won Boels-Dolmans de ploegentijdrit (etappe 3B) rond Stadskanaal. Amy Pieters van Boels-Dolmans leidde na afloop van dag drie het klassement.

Aanwaaien

Boels-Dolmans was veruit de sterkste in de ploegentijdrit over 17,5 kilometer rond Stadskanaal. De ploeg van Danny Stam was al als favoriet gestart. Virtu Cycling Team werd tweede in de ploegentijdrit op 52 seconden, Canyon-Sram eindigde als derde op 1 minuut 1 seconde.  Amy Pieters - de winnares van de tweede etappe in Grootegast - kreeg een nieuwe gele trui om de schouders. Maar ze wilde nog geen voorschot op de eindzege nemen. "Ik weet dat we hier indruk maken, maar het komt ons hier bepaald niet aanwaaien natuurlijk. We hebben enkele pittige ritten achter de rug en deze ploegentijdrit was daarmee nog eens extra afzien. Voorbij is het echter nog niet. Pas als we in Groningen de slotrit achter de rug hebben, kun je de eindbalans opmaken."
 

Samenvatting ploegentijdrit

Belonen

Eerder op de dag won Kirsten Wild de 66 kilometer lange etappe met start en finish in Winschoten. De renster uit Zwolle was aan haar elfde overwinning toe in deze etappekoers door Noord-Nederland. En boekte direct haar eerste overwinning voor haar nieuwe werkgever Wiggle-High 5. Wild liet in de sprint van een eerste groep Christine Majerus uit Luxemburg (tweede) en de Duitse Lisa Klein (derde) achter zich. "Ik zie dit ook als een teamoverwinning, want mijn ploeggenoten hebben hard gewerkt om een kopgroep van vijf terug te halen. De andere teams lieten ons het werk doen en ik was dan ook blij dat ik mijn teamgenoten kon belonen met de ritzege."
 

Samenvatting etappe Winschoten

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Tour #HAT20