Blaak pikt zege mee in Finsterwolde

zaterdag 8 april 2017

  • Healthy Ageing Tour

FINSTERWOLDE - Chantal Blaak heeft de vierde etappe van de Healthy Ageing Tour op haar naam gebracht. de renster van Boels-Dolmans toonde zich de snelste van een kopgroep van negen in de straten van Finsterwolde door Susanne Andersen van Hitec en Daiva Tuslaite (Alé Cipollini) terug te wijzen.

Recap stage 4 Elite Healthy Ageing Tour - Finsterwolde

Het betekent voor Boels-DOlmans de derde ritzege in deze ronde na de winst van Amy Pieters in Grijpskerk en de ploegentijdritzege in Baflo."Het was van de week balen dat ik lek reed in de rit naar Grijpskerk, maar daardoor kreeg ik nu wel de ruimte. Al had ik het idee dat ze me niet van harte lieten gaan." De Zuid-Hollandse gokte in de slotkilometers op de sprint toen ze met Andersen, Tuslaite, Allie Dragooi, Mieke Kroger, Christina Siggaard, Liena de Jong, Ingred Tempert, Danique Braam naar de finish reed.
 

Ongunstige wind

"Rensters als Kroger en Braam probeerden het wel, maar het leek me met de ongunstige wind geen goed idee om ook een solo te wagen. Ik gokte op de sprint. Bijna ging het mis omdat Siggaard pal voor me viel, maar ik bleef op de been en kon het afmaken. Het was een goede dag voor mij en het team. We zetten elke dag klassementsleidster Ellen van Dijk onder druk. Dat zijn we ook morgen van plan."

Ellen van Dijk stond er aan het einde van de voorlaatste wedstrijd nog altijd goed voor. De renster van Sunweb weet echter dat zij en haar ploeggenoten ook zondag nog een keer aan de bak mogen. "Er waren veel aanvallen en telkens moesten we opletten of er niet iemand weg glipte die gevaarlijk was voor het klassement. Op zondag verwacht ik opnieuw een harde wedstrijd. Maar misschien is dat ook wel goed, een waaierkoers is overzichtelijk, als je eenmaal mee zit. Ik weet dat ik met de sprint van een groep niet bang hoef te zijn, met de boniseconden komt niemand me voorbij.  Dus het is een kwestie van mee zijn als er aangevallen wordt."

Aandachtsgebieden

#HAT19