Demcon

DEMCON is een high-end technologieleverancier van producten en systemen, met als focusgebieden hightechindustrial & visionembeddedoptomechatronic en medical systems

DEMCON is een snel groeiende onderneming die opdrachtgevers met een breed scala aan competenties ondersteunt. Als system supplier kan DEMCON de hele behoefte van de klant afdekken, van proof-of-principle, prototype en pre-productie tot serieproductie. In 25 jaar is het bedrijf uitgegroeid tot de DEMCON Groep (met anno 2018 ruim 440 medewerkers).

Het hoofdkantoor is gevestigd in Enschede en nevenvestigingen zijn er in Son, Oldenzaal, Groningen, Delft en Münster (D). DEMCON heeft wereldwijd klanten, van Nederland en Duitsland tot Azië en de VS.

Zernike Campus

DEMCON heeft gekozen voor vestiging op de Zernike Campus, de thuishaven voor science & engineering in het noorden van de stad Groningen. Schipper: “Edward van der Meer, directeur van de campus, heeft ons geholpen bij de introductie in Groningen en het zoeken van huisvesting. We vestigen ons in een bedrijfsverzamelgebouw en brengen daar ook onze activiteiten uit Roden onder.” In Roden werkte DEMCON de afgelopen jaren aan toepassingen voor het meten van spierspanning in ademhalingsspieren, bijvoorbeeld van tevroeggeboren kinderen. Die expertise is interessant voor dochterbedrijf DEMCON macawi respiratory systems, dat beademingsapparatuur ontwikkelt en produceert voor patiënten van alle leeftijden.

Website: https://www.demcon.nl/