Triple Aim Congres: van belief naar bewijs! - De eerste successen

  • 09:00 uur
  • 17:00 uur
  • Jan van Es Instituut, Wisselweg 33, Almere
  • Zorg Innovatie Forum

Triple Aim als filosofie en benadering is wel geland in Nederland. Duidelijk is dat de scherpte over de benadering bij velen nog niet echt is doorgedrongen. En het bewijs over de effecten van inzetten op de drieledige doelstelling ontbreekt nog veelal. Bemoedigend is de recente publicatie van de IHI over de successen van 7 jaar Triple Aim en nog meer bijzonder is het resultaat  dat na 10 jaar in het Gesundes Kinsigtal wordt bereikt: een langere levensverwachting tegen lagere kosten, met meer tevreden patiënten én blijere professionals.

In Nederland wordt in verschillende regio’s door individuen en organisaties reeds een aantal jaar gewerkt volgens deze aanpak en de Triple Aim nagestreefd.  Langzaamaan komen de eerste voorzichtige successen naar buiten van de aanpak die zich richt op de risico’s in de populatie vanuit burgerperspectief.

Een aanpak die uitgaat van de vraag ‘What matters to you’ in plaats van ‘What is the matter?’. Elk vanuit de eigen regionale context en unieke route!

Successen moet je delen. Dit doe je door de data te laten spreken (wat levert het dan op) en de verhalen van professionals en burgers te laten zien.

Tijdens het vierde Triple Aim Congres worden deze successen getoond. Kijkt u hier voor het volledige programma en meldt u vandaag nog aan!

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum