Themabijeenkomst: Hoe gaan Wearables de zorgsector veranderen?

  • 15:00 uur
  • 18:00 uur
  • Health Hub Roden / Ceintuurbaan Noord 180, Roden
  • HANNN
  • Zorg Innovatie Forum


Deze kernvraag staat centraal tijdens de bijeenkomst op 8 september, van 15.00 tot 18.00 in Health Hub Roden. Want: steeds meer mensen doen aan ‘selftracking’; ze houden dagelijks bij hoeveel ze bewegen, wat ze eten, wat hun hartslag is en hoe laat ze naar bed gaan. Omdat het kan, omdat het leuk is en omdat het inzicht oplevert om op basis hiervan betere beslissingen te kunnen nemen.

Maar, hoe gaat het verzamelen van deze gegevens de gezondheidszorg veranderen? Wat gebeurt er met al die data, en leven mensen ook daadwerkelijk gezonder? In een veranderende markt waarin de nieuwe zorg en zorgberoepen zich aftekenen, is het de uitdaging voor zorgpartners, kennisinstellingen en het bedrijfsleven hun krachten te bundelen en de nieuwste mogelijkheden te vertalen naar praktische oplossingen om “de mens te meten”.  

Wearables zijn niet alleen interessant voor de gebruiker, maar ook voor professionals in de begeleiding van sporters en niet sporters. Voor iedereen dus. Door de informatie van wearables te combineren is het mogelijk analyses te (laten) maken en gerichte adviezen te geven voor het onderhouden of verbeteren van bijvoorbeeld de leefstijl en daarmee de gezondheid. 

Programma
14.45 Inloop
15.00 Inleiding: Henk Hindriks, Quantified Self Institute Groningen
15.20 Nieuwe zorgberoepen: Karel Jonker, De Leefstijl Academie
15.40 (Top)Sportzorgcentrum Groningen: Gerard Kemkers  
16.00 Workshop De Leefstijl Academie
Door middel van de World Café methode wordt de dialoog gevoerd over 3 essentiële vragen rondom Wearables. Zo gaan we in op:

  • wat is jouw persoonlijke ervaring met wearables? Maak je er gebruik van en waarom? Wat houdt je juist tegen? 
  • hoe beïnvloedt het gebruik van de wearables je eigen gedrag? Wat doe je anders en waarom? Wat levert het op?
  • hoe zie je de toekomst van de wearables, welke bijdrage leveren ze aan de maatschappelijke context en specifiek aan de zorgsector?

Na de workshop is er nog de tijd om gezellig wat te drinken en te netwerken.

Meer informatie en hoe u zich kunt aanmelden, leest u hier.