Scholierensymposium|#FOODLOVERS

  • 13:15 uur
  • 15:45 uur
  • Marie Lokezaal, Harmoniegebouw, Oude Kijk in Het Jatstraat 26
  • Healthy Ageing Week 2018

Gezond en gelukkig ouder worden, koken, eten... het zijn allemaal onderwerpen die je vaak tegenkomt. Ben je hierin geïnteresseerd? Meld je dan snel aan voor het scholierensymposium #foodlovers! Het eerste college wordt gegeven door prof. dr. Nardi Steverink. Zij is een expert op het gebied van healthy ageing en doet bij de opleiding Sociologie onderzoek naar succesvol ouder worden en sociale relaties. Het tweede college wordt gegeven door microbioloog prof. dr. Lubbert Dijkhuizen. Het tweede onderdeel van het symposium is een workshop ‘moleculair koken’.
De workshop gaat over scheikunde in de keuken! Tijdens deze workshop leer je hoe je kaviaar kunt maken van cola, fanta of appelsap. We leggen je uit welke chemicaliën je nodig hebt en hoe die met elkaar reageren. En natuurlijk ga je ook zelf aan de slag. Eet smakelijk!

Omdat er maar kleine groepen tegelijk kunnen deelnemen aan de workshop moleculair koken, bieden we de middag 2 keer aan op hetzelfde moment. De eerste groep begint met 2 colleges en gaat dan koken, de tweede groep gaat eerst koken en gaat dan naar twee colleges.

Meer info via: www.rug.nl/scholierenacademie

Aandachtsgebieden

#HAW18