Platform GEEF - dagexcursie Smart Homes, Eindhoven en Embedded Fitness, Helmond

  • 08:00 uur
  • 18:00 uur
  • HANNN
  • Zorg Innovatie Forum

Als vervolg op een zeer succesvol bezoek aan het GGT in Iserlohn, Duitsland (klik hier om het verslag van die dag nog eens terug te lezen), organiseert Platform GEEF dit voorjaar opnieuw een excursie. Deze keer betreft het een dagprogramma in eigen land, met een gecombineerd bezoek aan Smart Homes in Eindhoven, en Embedded Fitness in Helmond. In Eindhoven bezoeken we De Slimste Woning, een unieke demonstratiewoning waarin veel technologische toepassingen bekeken en ervaren kunnen worden. Daarnaast laat Smart Homes in deze woning ook een aantal oplossingen voor duurzaam en energiezuinig wonen zien. Embedded Fitness in Helmond richt zich op het in beweging houden van uiteenlopende doelgroepen (waaronder ouderen en mensen met dementie) met behulp van serious games. Door middel van interactieve games ('exergames') en speciaal ontworpen bewegingsapparatuur kunnen ouderen gestimuleerd worden om op een veilige manier voldoende te blijven bewegen. Dit verlaagd enerzijds onder andere het valrisico, en zorgt anderzijds voor een verhoogd algeheel welzijn. 

De excursie vindt plaats op dinsdag 22 maart 2016. De bus* vertrekt om 8.00 uur uit Leeuwarden, afhankelijk van de deelnemers kan er ook een opstappunt in Heerenveen besproken worden. Rond 11.00 uur verwachten we aan te komen in Eindhoven, waar we anderhalf uur op bezoek zijn in De Slimste Woning. Rond 12.30 uur vertrekken we naar Helmond, onderweg wordt er voor lunch gezorgd. Van 13.30 tot 15.00 uur zijn we vervolgens te gast bij Embedded Fitness. Rond 15.00 start de terugreis naar Friesland, waar we tussen 17.30 en 18.00 uur aan zullen komen. 

* Wanneer er niet voldoende deelnemers zijn, is het niet rendabel om met een bus te reizen. We zullen de deelnemers dan vragen om met eigen auto's te rijden. De kosten voor deelname zijn nu inclusief busreis, mocht dit te komen vervallen, zullen de kosten voor deelname ook verlaagd worden.

De kosten voor de excursie zijn ongeveer €100, het exacte bedrag wordt gecommuniceerd met de deelnemers wanneer de keuze voor het vervoer definitief is gemaakt. Opgeven voor deze excursie is mogelijk tot uiterlijk 5 februari 2016 via deze link

We hopen u op 22 maart te zien!