Nieuwjaarsbijeenkomst mantelzorg (Zorgbelang Fryslân)

  • 13:30 uur
  • 17:00 uur
  • Trinitas: Coehoorn van Scheltingaweg 1, 8442 EZ Heerenveen
  • Zorg Innovatie Forum

Mantelzorg is een thema dat leeft in vele facetten. In het veranderende zorglandschap krijgt mantelzorg een steeds belangrijkere rol toebedeeld. Het voornemen is er bij vele partijen, maar hoe wordt het in de praktijk toegepast? Wat doen zorginstellingen, verzekeraars en overheden om dit te faciliteren? Maar ook, welke rol kunnen mantelzorgers zelf nemen in dit proces?

Op 14 januari 2016 organiseren Zorgbelang Fryslân en ZorgfocuZ gezamenlijk een nieuwjaarsbijeenkomst over de mantelzorg. Verschillende sprekers zullen hun goede voornemens voor 2016 uitspreken, toelichten en gaan graag met u in gesprek. Hoe denkt u over de goede voornemens van de verschillende sprekers? Laat uw stem horen en discussieer mee. 

Vanaf half 2 is de ontvangst, waarna om 2 uur de bijeenkomst wordt geopend door de nieuwe directeur van Zorgbelang Fryslân: Esther de Vrij. Onder leiding van dagvoorzitter Jochem Hoekstra (ZorgfocuZ) zullen sprekers hun goede voornemens wat betreft mantelzorg uitspreken en toelichten. Hierbij is er uiteraard ruimte om in gesprek te gaan met de zaal.

Enkele sprekers zijn:

  • Brenda van Haarst (Directeur Zorg & Gezondheid De Friesland Zorgverzekeraar)
  • Anke Huizenga (Bestuurder ZuidOostZorg)
  • Andries Ekhart (Wethouder werk & inkomen, AWBZ/Wmo en sport, Gemeente Leeuwarden)
  • Roelof Lanting (Voorzitter Stichting Platform Hattinga Verschure)

Zodra er meer sprekers bekend zijn zullen die op de websites bekend worden gemaakt.

Vanaf 4 uur is er ruimte om elkaar in het nieuwe jaar te begroeten onder het genot van een hapje en een drankje. Ook is er dan de gelegenheid om de sprekers nog verder te bevragen over hun goede voornemens en de uitvoering daarvan. Bestuurders en directeuren, kwaliteitsmedewerkers, locatiemanagers en leden van cliëntenraden zijn van harte uitgenodigd voor deze bijeenkomst.

Kosten

De toegang is gratis, mits u bent aangemeld via Zorgbelang Fryslân of ZorgfocuZ. Klik hier om u aan te melden. Aanmelden kan tot 3 dagen tevoren.

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum