KOM! We doen het zelf wel - Festival voor actieve burgers

  • 11:00 uur
  • 19:00 uur
  • Rijtuigenloods Amersfoort
  • Zorg Innovatie Forum

Wat kun je verwachten?
Een feestelijke dag vol inspiratie & kennis voor burgerinitiatieven! De presentatie van de dag is in handen van Natasja van den Berg (schrijfster van de bestseller Praktisch Idealisme) én we zijn ontzettend trots dat Jan Terlouw onze hoofdgast wil
zijn.
Met prominente gastsprekers, lokale helden en de mooiste burgerinitiatieven. Laat je verrassen door nieuwe inzichten en schuif aan bij interessante workshops. Je kunt zelfs speed-daten met fondsen en experts en zo je initiatief direct bij de juiste persoon pitchen! Human maakt tijdens de dag tv-opnames voor een programma met hoogtepunten op NPO2.

Een uniek festival
In alle delen van het land nemen enthousiaste burgers het heft in handen. Zij zorgen voor nieuwe vormen van gemeenschap, van zorg, duurzaamheid en ondernemen. Zo is het idee voor een uniek festival geboren! 
Een dag waarop we kunnen laten zien dat er iets bijzonders gebeurt in Nederland. Een dag waar zowel doeners als denkers samenkomen en van elkaar kunnen leren. Een dag waar ruimte is voor verdieping en reflectie. Waar je praktische tips en inspiratie opdoet. Waar je de beste experts vindt voor juridisch, financieel en ondernemend advies en de beste voorbeelden van burgerinitiatieven ter inspiratie. Waar je kunt netwerken en waar je je initiatief kunt pitchen. Het festival is een feest voor iedereen met een warm hart voor zijn dorp of stad. 

Nieuwsgierig? Ga snel naar www.wedoenhetzelfwel.nl voor meer informatie.

Een tv-serie ‘We doen het zelf wel’
In de aanloop naar het festival zendt Human zes tv-programma’s uit. Anneloor van Heemstra en Susan Koenen volgen zes inspirerende initiatieven in dorpen en steden, waar burgers niet afwachten maar zelf het voortouw nemen.
Vanaf 5 februari elke zondag te zien op NPO2 om 16.20 uur op NPO2: ‘We doen het zelf wel’.

Mogelijk gemaakt dankzij…
Een festival organiseer je niet alleen! Het We doen het zelf wel Festival komt onder andere tot stand dankzij Nederland Zorgt Voor Elkaar, Stichting Omzien en vele andere kleine en grote organisaties. De dag is verder mogelijk gemaakt door
KNHM, Stichting DOEN, Fonds 1818, VSBfonds, Fonds Sluyterman van Loo en RCOAK.

Kom met je achterban
Graag nodigen we je uit om deze mail door te sturen aan je achterban / leden. Of zelfs met je dorps- of wijkbewoners samen naar Amersfoort te reizen.
Inschrijven kan via de website www.wedoenhetzelfwel.nl. Als je de kortingscode nlzve@wdhzw gebruikt, betaal je slechts € 10,- per kaartje. Elke bezoeker ontvangt twee consumptiebonnen en een lekker hapje. Dus geen geld eigenlijk.

Graag tot 25 maart!

Officiële start van ons landelijke netwerk Nederland Zorgt Voor Elkaar

Het festival is ook het officiële startmoment van het landelijke netwerk van burgerinitiatieven in zorg, wonen en welzijn. Dat willen we op 25 maart graag met veel bewoners die actief zijn in zorgcoöperaties, stads-dorpen en aanverwante initiatieven vieren.

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum