Inspiratiebijeenkomst voor fitnesscentra [Winschoten]

  • 13:00 uur
  • Sportcentrum Nico Jager aan de Bovenburen 104b in Winschoten
  • Healthy Ageing Tour

Sportplein Groningen en NL Actief organiseren in april twee inspiratiebijeenkomsten voor fitnesscentra met als thema: Nieuwe klanten uit het Sociaal Domein? De bijeenkomsten vinden op 5 en 6 april plaats in respectievelijk Grootegast en Winschoten. Het programma bestaat onder andere uit good practices van diverse fitnesscentra, maar daarnaast worden ook nieuwe kansen in beeld gebracht en mogelijke verbindingen tot stand gebracht.

Kansen voor fitnesscentra

Voor fitnesscentra liggen er veel kansen om aan de slag te gaan met doelgroepen die behoren tot het zogenaamde Sociaal Domein. Denk hierbij aan mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking, mensen die moeten (re-)integreren, probleemjongeren, of mensen met gezondheidsproblemen. Fitness is daarvoor een uitermate geschikte sport om deze doelgroep te activeren. Maar wat zijn nu de kenmerken van deze kwetsbare groepen? Hoe bereik je ze en wat voor programma kun je hen aanbieden?
 

Koppeling aan Healthy Ageing Tour

Het programma van de  bijeenkomst start om 13.00 uur (inloop 12.30 uur)  en eindigt om 15.30 uur.
In Winschoten is er de mogelijkheid om voorafgaand aan de bijeenkomst een etappe van de Healthy Ageing Tour te bezoeken 

Meer informatie en aanmelden?
Klik hier om aan te melden voor één van beide bijeenkomsten. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Joan Boelens via j.boelens@nlactief.nl, of Mark Nieuwenhuis via m.nieuwenhuis@hvdsg.nl.

Aandachtsgebieden

#HAT19