Inspiratiebijeenkomst Mantelzorg en Werkgeverschap

  • 15:00 uur
  • 17:00 uur
  • Locatie ZIF, Laan Corpus den Hoorn 101, 3e etage, Groningen
  • Zorg Innovatie Forum

Op 10 december a.s. organiseert het Zorg Innovatie Forum een inspiratiebijeenkomst over Mantelzorg en Werkgeverschap.

Op 10 oktober jl. ontving het Zorg Innovatie Forum de erkenning ‘Mantelzorgvriendelijke werkgever’ van Martijn Tillema van Werk & Mantelzorg. We streven ernaar dat alle partners uit het ZIF-netwerk hierin een voor­beeld­­functie willen vervullen en ook deze erkenning willen verkrijgen. We laten daarmee zien dat we gezamenlijk oog hebben voor mantelzorgers in onze organisaties en ons steentje vanuit goed werkgeverschap willen bijdragen om werk en mantelzorg te combineren. Tijdens de inspiratie­bijeenkomst zullen we dan ook aandacht besteden, hoe uw organisatie deze erkenning kan verkrijgen.

Het aantal mantelzorgers neemt rap toe en ook het aantal werkende mantelzorgers stijgt. In Nederland zijn op dit moment ruim 4 miljoen mensen mantelzorger; in Noord Nederland zijn dat er ca. 400.000.  Ook veel werknemers zijn mantelzorger, in de zorg is dat gemiddeld 1 op de 3.

In de inspiratiebijeenkomst willen we nader ingaan op hoe we ook vanuit werkgeversperspectief kunnen bijdragen aan een mantelzorgvriendelijk arbeidsklimaat. Hoe maak je mantelzorg bespreekbaar? Weet je wie er mantelzorger zijn, wat ze nodig hebben en wat je daar als werkgever in kan betekenen? Vaak gaat het om maatwerkoplossingen, waar ook handige ‘instrumenten’ voor zijn ontwikkeld om daarbij te gebruiken. 

Opgave kan bij Nanuschka Csonka-de Wolf, info@zorginnovatieforum.nl of via 050-8003245. 
De bijeenkomst is gratis voor ZIF partners, voor andere partijen wordt een bijdrage van € 90 (excl. btw) gevraagd. 


Zie voor meer informatie: https://www.werkenmantelzorg.nl/

 

Aandachtsgebieden

Zorg Innovatie Forum