Innovatiecorner: De tamagotchi komt terug als gezondheidsbuddy!

  • 12:00 uur
  • 13:30 uur
  • Health Hub Roden
  • HANNN

Zorg jij op dit moment voldoende voor jezelf? Eet je op tijd? En genoeg? Hoeveel beweeg jij op een dag? Vroeger zorgden wij voor de tamagotchi, maar wat gebeurt er als we dit omdraaien? Hoe zou het zijn als er een fysieke ‘buddy’ of vriend is die jou helpt met de dagelijkse dingen? 

Op 24 januari organiseert Health Hub Roden samen met studenten van de NHL Leeuwarden met minor ‘Frisian Design Factory’ een innovatiecorner over dit onderwerp. Opdrachtgever van deze studenten is InnoQuarter. InnoQuarter spoort studenten aan om de gezondheidssector te vernieuwen. De vier studenten zijn een half jaar bezig geweest met het concept ‘elektronische buddy’. Deze buddy is een tweezijdige tamagotchi: dat speeltje dat je op tijd eten moest geven om het in leven te houden. Deze elektronische buddy gaat een stap verder door ook voor jou te zorgen. Het is de bedoeling dat het apparaat jou op tijd mededeelt dat je, bijvoorbeeld, moet eten, slapen, drinken en rusten. 

Programma
11.45 inloop
12.00 Start bijeenkomst, inclusief lunch
13.30 Einde bijeenkomst 

Doel & methode
Discussiëren over: 'Wat moet er nog gebeuren om dit idee tot een succesvolle realiteit te brengen?' Dit doen we door het bundelen en prioriteren van vragen vanuit verschillende disciplines binnen het werkveld. De methode die tijdens de bijeenkomst gebruikt wordt is de nominale groepstechniek. 

Deelnemers
Studenten, conceptontwikkelaars, docenten, artsen, filosofen en andere geïnteresseerden. Iedereen is welkom om mee te discussiëren!

Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website van de Health Hub Roden.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network