Handelsmissie Medische Technologie & E-health naar Maleisië 29 februari t/m 3 maart 2016

  • HANNN

Bent u actief in de medische technologie en wilt u uw product of dienst verkopen in het snel opkomende Maleisië? Ga dan mee met een handelsmissie naar Kuala Lumpur. De missie duurt van 29 februari t/m 3 maart 2016 en wordt georganiseerd door Xportwise in nauwe samenwerking met A&B Partners en de Nederlandse ambassade te Kuala Lumpur. 

Doel en opzet missie:  

Doel van de missie is om uw kansen in de medische technologie en e-health oplossingen in Maleisië te verkennen en in contact te komen met potentiële afnemers en zakenpartners.   
Het programma bevat een aantal gezamenlijke bijeenkomsten met gastsprekers, werkbezoeken aan topziekenhuizen en netwerkbijeenkomsten. Daarnaast zal een individueel matchmakingsprogramma worden opgesteld. Hiervoor zal voorafgaand aan de reis een persoonlijk intakegesprek plaatsvinden. 

Kansen:
▪ Profiteer van de snelle ontwikkeling van de gezondheidszorg en medische technologie sector in Maleisië.
▪ Maleisië is op zoek naar het soort innovatieve producten van hoge kwaliteit waar Nederlandse bedrijven om bekend staan om zo innovatie en modernisering van de zorg mogelijk te maken.
▪  Medisch toerisme is booming.  
▪  Verken op een laagdrempelige manier een nieuwe markt en kom direct in contact met mogelijke zakenpartners.
▪ Unieke kans om bij de grote spelers binnen te komen en contacten te leggen met B2B zakenpartners. 

Waarom Maleisië:
▪ Maleisië is een opkomend, modern land dat graag het modernere en rijkere Singapore wil inhalen qua technologie.
▪ Ze ontvangen momenteel 700.000 medische toeristen per jaar en het doel is om dit snel te laten groeien naar 1 miljoen.
▪ Maleisië kampt met fenomenen die voor hen nieuw zijn of waarvoor ze vroeger niet het geld en/of de know-how hadden om ze goed te behandelen. Voorbeelden zijn vergrijzing, alzheimer, diabetes, autisme, adhd, dyslexie.
▪ De Maleisische ziekenhuisgroepen breiden fors uit. Niet alleen groeien ze in Maleisië, maar ook in landen als Indonesië, China, Thailand, Australië en zelfs Turkije kopen ze ziekenhuizen en verzorgingstehuizen op. 

Waar heeft Maleisië behoefte aan?
▪ Know-how, producten en diensten voor ouderenzorg. Traditioneel namen in Azië kinderen hun ouders in huis om voor hen te zorgen. Er vindt echter een enorme shift plaats naar verzorgingstehuizen. Om de ouderenzorg betaalbaar te houden, wil men langer zelfstandig blijven wonen promoten en mogelijk maken.
▪ Behandeling van ademhalingsproblemen, die jaarlijks een piek beleven als gevolg van luchtverontreiniging door aangestoken bosbranden.
▪ Know-how, producten en diensten omtrent Alzheimer, ADHD, autisme, diabetes, dyslexie, …
▪ Telemonitoring en telegezondheidszorg in het algemeen
▪ Robotica
▪ Cybersecurity voor de zorg
▪ Medische toepassingen rond serious gaming
▪ Revalidatietechnologie
▪ Medische consultancy die de zorg efficiënter en comfortabeler maken, zoals zorgconcepten en ziekenhuisinrichting
▪ Know-how en diensten om gezondheidszorg en moeilijk te bereiken gebieden zoals Maleisisch Borneo te vergemakkelijken en goedkoper te maken  

Deze lijst is uiteraard niet volledig en er zijn vele mogelijkheden. De focus ligt op innovatieve toepassingen.

Xportwise begeleidt u op een praktische wijze:
Tijdens de missie ontmoet u, via matchmaking en bedrijfsbezoeken, belangrijke spelers en potentiële partners. U zult o.a. worden ontvangen door KPJ (http://www.kpjhealth.com.my/), dat 29 ziekenhuizen en een verzorgingstehuis bezit in Maleisië, Indonesië en enkele andere landen in de regio. Ook zijn er ontmoetingen met vertegenwoordigers van andere zeer grote privéziekenhuisgroepen.  

Verder staan er ontmoetingen met vertegenwoordigers van de associatie van distributeurs voor de medische sector, de associatie van privé-ziekenhuizen (www.hospitals-malaysia.org) en de association of Malaysian medical industries (www.ammi.com.my) op de agenda.  

Het bezoekprogramma en de individuele matchmaking bieden een uitgelezen kans voor Nederlandse bedrijven uit de sector om zich te presenteren aan ziekenhuizen, inkopende afdelingen en B2B zakenpartners in de (private) zorgsector. U bezoekt de meest relevante partijen en ontvangt uitleg over de beste aanpak om in Maleisië uw producten en uw merk op de markt te brengen.

Voorlopig programma:  

Zondag 28 februari
Middag - Aankomst in Kuala Lumpur
Avond - Welkomstdiner in hotel   

Maandag 29 februari 
Ochtend - Plenair programma met o.a. kansen voor Nederlandse bedrijven, inkoopprocedures en wetgeving, de do’s & don’ts van zakendoen in Maleisië door een Nederlander met jarenlange ervaring in de regio.
Middag - Individuele matchmaking met directie en inkoper van KPJ Healthcare (de grootste ziekenhuisgroep in Maleisië, met ruim 25 aangesloten ziekenhuizen)
Avond - Netwerkreceptie
 
Dinsdag 1 maart 
Hele dag - Werkbezoek aan 2 grote private ziekenhuizen & Individuele matchmakingsgesprekken   

Woensdag 2 maart 
Ochtend - Individuele matchmaking met handelspartners uit medische en zorgsector
Middag - Netwerkevent met o.a. vertegenwoordigers van Pantai-Parkway group,  Ramsay-Sime Darby en Columbia Asia (de grootste ziekenhuisgroepen met ieder ca. 20 ziekenhuizen)  

Donderdag 3 maart 
Ochtend / middag - Individuele vervolgafspraken
Avond - Terugvlucht Kuala Lumpur - Amsterdam

Kosten
De kosten voor de matchmakingsreis bedragen € 850,- incl. missievoucher * of € 2.350,--,  excl. missievoucher. Inbegrepen zijn de kosten voor matchmaking, werkbezoeken, welkomst diner, presentaties en netwerkrecepties. Niet inbegrepen zijn kosten voor reis en verblijf en 21% BTW.  

* Voor deelname aan deze missie kunt u onder voorwaarden een missievoucher ter waarde van maximaal € 1500 ex. BTW ontvangen. Deze voucher is bedoeld voor ‘startende’ exporteurs die een (nieuwe) buitenlandse markt willen verkennen. U kunt deze aanvragen via de website van de Rijkdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Aanmelden
U kunt zich uiterlijk tot 30 januari 2016 aanmelden.

Deelnemers
De missie gaat door bij minimaal 8 deelnemers.

Contact en meer informatie
Via de website of bel met Linda van den Broek of Monique Harmsen, tel. 030 601 2269 of mail naar info@xportwise.nl  

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network