Gezondheidsweek Sportcentrum Leek - Healthy Ageing Tourkaravaan

  • Sportcentrum Leek (De Schelp 35, 9351 NV Leek), Centrum Leek
  • HANNN
  • Healthy Ageing Tour

Kom in beweging met Sportcentrum Leek! In de week van de Healthy Ageing Tour organiseert dit veelzijdige complex de Gezondheidsweek. Tijdens deze week is er van alles te doen in het sportcentrum en de omgeving daarvan.

Openingstijden Sportcentrum Leek
Maandag en vrijdag van 07:00 tot 22:30 uur
Dinsdag t/m donderdag 08:00 tot 22:30 uur
Zaterdag en zondag van 09:00 tot 14:00 uur

Programma en thema's

Op alle dagen van de Gezondheidsweek staan de deuren van Sportcentrum Leek voor iedereen open. Er kan de hele week gratis gebruik gemaakt worden van de faciliteiten, om mensen te stimuleren in beweging te komen.

Op woensdag 5 april organiseert Sportcentrum Leek rondom de finish van de etappe van Leek ook het een en ander. De volgende dingen komen aan bod:

Bodysupport Lifestyle
Bij een stand in het dorp kunt u kennis maken met Bodysupport Lifestyle. Uw gewicht, BMI en vetpercentage worden gemeten, u krijgt advies over voeding en beweging en u krijgt een driedaags voedingsschema toegestuurd dat speciaal op uw situatie aangepast is. Normaal gesproken duurt een Bodysupport Lifestyle programma 12 weken, om zo een blijvende verandering in de manier van leven teweeg te brengen.

Personal training
Neemt u zich voor om te gaan sporten, maar houdt u het niet vol? Dit overkomt veel mensen. Een personal trainer kan dit helpen voorkomen. Hij of zij motiveert, past trainingen aan uw situatie aan en maakt het sporten simpelweg een stuk leuker. Ervaar tijdens de Gezondheidsweek wat een personal trainer met weinig materiaal in vijf à tien minuten bij u voor elkaar kan krijgen!

Fittergy Sportvasten
Sportvasten is een wetenschappelijk bewezen effectieve trainingsmethode om binnen 10 dagen uw lichaam de switch van suiker- naar vetverbranding te laten maken. Door de switch profiteert uw lichaam op korte termijn van alle voordelen van vetverbranding: gewichtsverlies, meer energie en een compleet fitter gevoel. Meer weten? Kom langs tijdens de Gezondheidsweek!

Smoothies
Heeft u na al dat (praten over) sporten zin gekregen in een verfrisser? Kom dan op 5 april langs bij 'Op de Dam' in het centrum van Leek. Sportcentrum Leek verzorgt hier een assortiment aan gezonde groente en/of fruit smoothies. Komt u proeven hoe lekker gezond kan zijn?

Lancering van het Fit!vak preventiecentrum (FPC)
Fit!vak Preventiecentra (FPC) richten zich op de doelgroep van mensen met overgewicht en/of een (verhoogd risico op een) chronische aandoening zoals Obesitas, Diabetes en Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Deze begeleiding vindt (met name) buiten de zorg plaats, omdat het gaat om mensen die uitbehandeld zijn. Met het keurmerk FPC laat een fitnessondernemer zien dat hij zijn zaakjes op orde heeft. In de Gezondheidsweek wordt Sportcentrum Leek officieel bekroond met dit keurmerk. 
 

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network #HAT19