Gewoon Thuis. Ouder worden en wonen: hoe organiseer je dat?

  • Tiel
  • HANNN

Gewoon Thuis klinkt inderdaad heel gewoon. Toch zijn er veel vragen over hoe je dit rond ouderen goed kunt organiseren als gemeente en als corporatie met alle betrokkenen.
GeneratieThuis en Atrivé willen graag hun kennis en ervaringen delen en hebben voor de workshops een aantal interessante sprekers gevraagd dit ook te doen.

Kim Oude Luttikhuis vertelt over de ‘klantreis’ die een oudere maakt op het gebied van wonen na zijn 55e jaar. Wanneer komen welke ervaringen voorbij en hoe voelt de oudere zich daarbij?
Mieke Koot en Josephine Dries verwelkomen u in het thuistechnologiecafé: een unieke methode om het gesprek over ouder worden en wonen op te starten.
In de workshops komen praktische en inspirerende voorbeelden aan bod over samenwerking in de wijk, de Blijverslening van SVn en de Mijn Huis Op Maat bewustwordingsaanpak. Daarnaast vertelt de gemeente Wijk bij Duurstede over het elektronische slot dat ze breed gaan introduceren en gaan we nader in op de woonomgeving van ouderen met de Tauw adviesgroep.

“Gewoon Thuis” is interessant voor managers, beleidsadviseurs wonen en sociaal domein en communicatieadviseurs van gemeenten en woningcorporaties die aan de slag willen met langer thuis wonen of een nieuwe impuls daaraan willen geven.

Meer informatie en het volledige programma vind je op de website van GeneratieThuis.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network