Fietstocht Eetbare Stad met potluck picknick

  • 10:30 uur
  • 15:00 uur
  • De Ranketuin
  • HANNN

Al voor het zevende jaar op rij organiseert De Eetbare Stad Groningen weer een fietstocht langs diverse inspirerende initiatieven. Dit jaar staan in ieder geval de Ranketuin, Hortushof, 'nieuwe' Toentje en Buurttuin Marjolijnstraat op het programma. Waarschijnlijk komen daar nog één of twee initiatieven bij. Wil je kijken hoe andere Stadjers tot gezamenlijk moestuinieren zijn gekomen, of vindt je het leuk om te zien hoe de tuinen erbij staan? Geef je dan snel op!

De Ranketuin is een groene oase tussen de Professor Rankestraat en de Professor Enno Dirk Wiersmastraat. Bewoners tuinieren hier nu twee jaar samen én alleen, met kleine stukjes moestuin in de volle grond en ze hebben diverse fruitboompjes en struiken.

Stichting Toentje verbeterd het voedselaanbod van de Voedselbank, door groentes direct van het land aan te bieden. Toentje wil zoveel mogelijk verschillende mensen met elkaar in contact brengen in een omgeving die plek biedt aan studenten, wijkbewoners en iedereen die als vrijwilliger aan de slag wil in het groen. Toentje is afgelopen jaar verhuisd, omdat de tijdelijke grond waarop zij eerst huisden een andere bestemming kreeg. Maar ook hun nieuwe locatie mag er zijn, en dat gaan we met eigen ogen bekijken.

Foto door Boyd Joenje
Foto door Boyd Joenje

De Hortushof bezochten men vorig jaar ook, maar er is daar het afgelopen jaar zo ontzettend veel gebeurd dat een nieuwe visite zeker de moeite waard is. Al is het alleen maar om hun prachtige locatie, midden in de binnenstad, maar helemaal verstopt.

Buurttuin Marjolijnstraat ligt er ook prachtig bij en ze beschikken over een enthousiaste club mensen. Daar besluiten we de fietstocht.

Praktische informatie
Aanmelden: graag via dit formulier
Verzamelen: vanaf 10.30 uur op buurtmoestuin de Ranketuin tussen de tussen
de Professor Rankestraat en de Professor Enno Dirk Wiersmastraat
Vertrek: 11.00 uur Potluck
Picknick: neem iets lekkers mee om te delen!
Einde: 15.00 uur bij buurttuin Marjolijnstraat in de Ulgersmaborg
Deelname: kosteloos

De picknick zal niet lang duren, omdat fietsen flink wat tijd in beslag neemt. Eetgerei en een extra versnapering wordt verzorgd. Neem wel je eigen drinken mee.

Foto door Boyd Joenje
Foto door Boyd Joenje

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network