eHealthweek 2017

  • HANNN
  • Zorg Innovatie Forum

Technologie vindt steeds beter zijn weg naar de woonkamer. Wat betekent dit voor gezondheid, zorg of langer thuis wonen? Hoe maak je zinvol gebruik van de technologische mogelijkheden, of je nu zorg ontvangt of verleent? Veel Nederlanders weten niet wat e-health precies is of wat het voor hen kan betekenen.

Daarom organiseren het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en ECP | Platform voor de InformatieSamenleving de e-healthweek. Samen willen we zoveel mogelijk mensen met e-health in contact brengen en hen de mogelijkheden laten ervaren. Hierbij hebben wij uw hulp nodig.

Iedereen kan meedoen aan de e-healthweek; (thuis)zorginstellingen, leveranciers of producenten, maatschappelijke initiatieven, onderwijsinstellingen, gemeenten, patiëntenplatformen of ouderenbonden door het hele land. 
Kortom, organisaties die willen laten zien wat e-health is en wat zij ermee doen. En vooral ook anderen willen laten ervaren hoe e-health werkt. Organisaties die minder bekend zijn met e-health, maar graag leren van ervaringen van anderen
kunnen zich ook bij ons aanmelden. Graag zelfs! 
Wij kijken dan of een koppeling tussen deze organisaties (bekend en minder bekend met e-health) kan worden gelegd.

Wilt u ook meedoen? Opent u tijdens de e-healthweek uw deuren? Of organiseert u liever iets? Meld u aan op www.ehealthweek.net. Wij nemen contact met u op.

Ter inspiratie enkele ideeën
ZORGINSTELLINGEN - Een digitale vaardighedentest voor medewerkers, meedoen met www.slimmerwerkenindezorgin1minuut.nl.
HUIZEN VAN DE TOEKOMST - Toekomst gericht wonen tonen aan het grote publiek.
ONDERWIJSINSTELLINGEN - Openbare colleges en lessen over e-health verzorgd door experts.
LEVERANCIERS - Workshops voor omwonenden of instelling in de buurt, een mini-campagne of een andere vorm.
MASTERCLASS VAN PATIËNTEN - Laat patiënten vertellen hoe e-health hun leven beïnvloedt.

Wat krijgt u ervoor terug?
• De activiteiten en initiatieven van partners nemen wij mee in communicatie over de e-healthweek en op de website www.ehealthweek.net.
• De partners kunnen gebruik maken van speciaal voor de e-healthweek ontwikkelde campagnematerialen (logo’s, banners, informatie en voorbeelden).
• De minister en staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, zijn sterk betrokken bij de e-healthweek en zullen ook enkele events bijwonen, misschien wel het uwe.
• U maakt kennis met partijen die dezelfde passie hebben als u.
• Samen maken we een week die bol staat van e-health in diverse regio’s binnen Nederland.

Om aan uw ideeën verder invulling te geven, nader kennis met elkaar te maken en plannen uit te wisselen organiseren wij op donderdag 17 november een partnerbijeenkomst in Den Haag.
U bent hiervoor van harte uitgenodigd.

e-healthweek 2017
Meld u aan via www.ehealthweek.net
Twitter mee via @ehealthwkNL
Neem contact op via info@ehealthweek.net

Download hier de flyer