Dementieconcert in de Nieuwe Kerk

  • 19:30 uur
  • 21:30 uur
  • Nieuwe Kerk, Nieuwe Kerkhof 1, Groningen
  • Zorg Innovatie Forum
  • AndersOud 2030

De week van 17 tot 21 september is Wereld Alzheimerweek en het thema is dit jaar “Muzikale ontmoeting”. Op woensdag 19 september organiseert het UMCG Alzheimerfonds daarom een concert in de Nieuwe Kerk te Groningen voor mensen met dementie en hun naasten.
Onderzoek wijst uit dat muziek goed is voor het welbevinden van mensen met dementie. Mensen met dementie en hun mantelzorgers zijn van harte uitgenodigd, maar het concert is vrij toegankelijk voor alle belangstellenden!

Het 50 koppige ouderenkoor “Jong van Hart”  is gevraagd een concert te geven in de prachtige Nieuwe Kerk ten bate van dementieonderzoek en zij zeiden volmondig ja. Ondersteund door een professionele band zullen zij hun uiteenlopende repertoire (van “Rock around the Clock” tot Bløf) ten gehore brengen.

Vanaf 19:30 uur gaan de deuren openen en om 20:00 uur start het optreden. Inclusief pauze zal de avond rond 21:30 uur tot een einde komen. In verband met organisatie horen wij graag of u komt.

 U kunt zich aanmelden via alzheimerfonds@umcg.nl of deze link http://tiny.cc/AlzheimerConcert

De toegang is gratis! Tijdens het concert heeft u  de mogelijkheid een vrije gift te doen voor het UMCG Alzheimerfonds.

Het UMCG Alzheimerfonds steunt onderzoek naar en de behandeling van dementie in het UMCG in de breedste zin. Het onderzoek richt zich op de patiënt van nu, als op de patiënt van morgen en behelst het achterhalen van de oorzaak van dementie en de preventie van dementie, maar ook het dragelijker maken van het leven met dementie voor de patiënt als zijn naasten.

Tot woensdag 19 september!