De kunst van het ouder worden

  • 14:30 uur
  • Groninger Forum Bibliotheek, Oude Boteringestraat 18, Groningen
  • HANNN
  • Zorg Innovatie Forum

Interactief, cultureel ouderenfestival

Iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn, heette het vroeger. Ouderen worden steeds mobieler, blijven veel langer actief en gezond en zetten zich op allerlei manieren in voor hun omgeving. Het etiket van 60- en 70-plussers veranderde mee: van bejaarden, via senioren naar 'kleurrijk grijs'.

Wat kunnen we doen om gezond en gelukkig oud te worden? En wat kan de samenleving bieden?

Op vrijdag 26 februari wordt in de Groninger Forum Bibliotheek het allereerste interactieve en culturele ouderenfestival van Groningen georganiseerd. We willen op een vrolijke, interactieve manier kijken en praten over allerlei facetten van het ouder worden. Over de leuke en de minder leuke aspecten ervan. Iedereen is van harte welkom: senioren, vrijwilligers in de zorg, kunstenaars, mantelzorgers, studenten, professionals in de zorg, etc. Kortom: iedereen die geïnteresseerd is in de kunst van het ouder worden.

Het ouderenfestival zal plaatsvinden in de  Groninger Forum Bibliotheek vanaf 14.30 uur. U kunt kiezen voor het middag- en/of avondprogramma en er is keuze uit meerdere workshops en onderwerpen.

Meer informatie over de precieze tijden en het programma leest u hier of in de flyer van het festival (pdf)