Cursus Zakendoen in Duitsland

  • HANNN

Ondernemers met concrete plannen om in 2018 hun activiteiten uit te breiden naar Duitsland kunnen deelnemen aan de trainingssessie “Starten in Duitsland”, die World Trade Center Leeuwarden in samenwerking met CMP – Centrum voor Marketing Projekten BV op 27 en 28 juni organiseert.

Deeltrainingen
In 5 deeltrainingen, elk van één dagdeel worden zij begeleid om succesvol zaken te doen in Duitsland gericht op hun eigen product of dienst.

Concreet en praktisch
Het resultaat is een eigen concreet en praktisch Plan van Aanpak waarmee men direct aan de slag kan. Tijdens de training wordt veel praktijkinformatie gedeeld en verkrijgt men handige tips en bruikbare tools om te ondernemen op de Duitse markt. Dit gebeurt onder andere samen met andere ervaren ondernemers. De hele training is gericht op het maken van keuzes. Juist een goede voorbereiding op de Duitse markt maakt het verschil tussen wel of geen succes. 
 

Inhoud deeltrainingen
Tijdens de eerste dag op 27 juni wordt de entreestrategie voor het eigen product of dienst voor Duitsland bepaald en vindt de voorbereiding plaats op aanwezige (zakelijke) cultuurverschillen tussen Nederland en Duitsland. Vervolgens worden op 28 juni de juridische en financiële bijzondere aspecten met betrekking tot het zaken doen met Duitsland besproken en wordt het Duitse online marketingplan samengesteld.

Er wordt een actieve deelname van iedere ondernemer verwacht. Dit betekent voorbereiding aan de hand van vragen bij iedere deeltraining zodat goede keuzes worden gemaakt voor het eigen Plan van Aanpak. Tijdens de laatste training, datum nog nader te bepalen, wordt een presentatie gegeven van het eigen Plan van Aanpak waar onderlinge reflectie en evaluatie plaatsvindt vanuit de groep en de aanwezige ondernemers. 

Ook succesvol ondernemen in Duitsland?
Schrijf je nu in of kijk voor meer informatie op: www.wtcbusinessacademy.com/starten-in-duitsland

- KORTING - 

In Noord-Nederland krijgen bedrijven die deelnemen aan deze exporttraining 50% subsidie op de deelnamekosten. Deze provinciale ondersteuning geldt in Groningen, Friesland en Drenthe, mits u aan de voorwaarden voldoet.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network