Conferentie Taal & Gezondheid 2018

  • Provinciehuis Drenthe (Westerbrink 1, Assen)
  • HANNN
  • Zorg Innovatie Forum

Let op, dit is de pagina van Conferentie Taal & Gezondheid 2018. Klik op hier voor de Conferentie Taal en Gezondheid Fryslân op 13 februari 2019 in  Drachten.  

Wanneer taal een probleem is voor je gezondheid

Eén op de negen inwoners van Noord-Nederland heeft problemen met lezen en schrijven. Het hebben van een lage taalvaardigheid heeft grote invloed op het welzijn en de welvaart van mensen. Laaggeletterden hebben een slechtere positie op de arbeidsmarkt, kunnen lastiger informatie verwerken en hebben moeite grip op hun eigen gezondheid te houden.

Op donderdag 8 februari 2018 organiseren Alles is Gezondheid..., Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN), Hanzehogeschool Groningen, Stichting Lezen & Schrijven en NDC mediagroep een interactieve conferentie over Taal & Gezondheid.

Maurice de Greef en Machteld Huber zijn twee gerenommeerde sprekers op het terrein van laaggeletterdheid en gezondheid en zij zullen tijdens de conferentie Taal & Gezondheid in het bijzonder ingaan op de vraag: wanneer is taal een probleem voor je gezondheid?

Maurice de Greef is verbonden aan de Universiteit Maastricht en professor Leereffecten Laagopgeleiden en Laaggeletterden aan de Vrije Universiteit Brussel. Machteld Huber is arts en onderzoeker bij het Institute for Positive Health.

WIJ KIJKEN TERUG OP EEN SUCCESVOLLE EN INSPIRERENDE CONFERENTIE EN BEDANKEN IEDEREEN NOGMAALS VOOR ZIJN OF HAAR AANWEZIGHEID EN INBRENG!

Programma

13.30 uur:     Inloop
14.00 uur:     Start interactief programma 'Wanneer taal een probleem is voor je gezondheid'
                      Door een panel en het publiek wordt dieper ingegaan op vraagstukken uit verschillende generaties.
16.15 uur:      Borrel + ondertekening nieuwe pledges Alles is Gezondheid...

Als u hier klikt dan kunt u de uitnodiging en het programma bekijken en printen (PDF)

Vanaf 16.15 uur is er weer de gelegenheid voor Noord-Nederlandse initiatieven om een pledge van Alles is Gezondheid... te tekenen. Meer hierover leest u hier en op de website van Alles is Gezondheid... Sluit ook aan bij deze gezonde beweging! Wat is uw pledge voor een gezonder en vitaler Nederland?


DE CONFERENTIE IS VOLGEBOEKT DUS HELAAS KUNT U ZICH NIET MEER INSCHRIJVEN!


Is de inschrijving reeds gesloten? U kunt zich dan op een wachtlijst plaatsen zodat we u een bericht sturen in geval van afmeldingen. Stuur een mail naar allette.snijder@hannn.eu om uw naam, e-mailadres en organisatie door te geven voor een plaats op de wachtlijst.

Ook willen we u hierbij laten weten dat, door de overweldigende interesse, we later dit jaar een soortgelijke bijeenkomst willen organiseren waarvoor we u natuurlijk ook willen uitnodigen! Al op de volgende uitnodigingenlijst staan? Stuur dan ook een mail aan Allette Snijder.