Blue Monday Run

  • HANNN

Op 21 januari 2019 is het weer Blue Monday, de meest deprimerende dag. Na het succes van vorig jaar wordt er ook dit jaar weer op deze dag een Blue Monday Run georganiseerd op verschillende locaties in het land!

Waarom rennen? 
Ten eerste voor jezelf! Verschillende onderzoeken hebben bewezen dat rennen (en bewegen in het algemeen) absoluut depressieve klachten kan verminderen. Er is niet voor niets een speciale therapievorm hiervoor: ‘running therapy’ of ‘wandeltherapie’. Ook rennen we natuurlijk om aandacht te vragen voor de verschrikkelijke ziekte depressie en om geld op te halen voor een initiatief dat het leven met een depressie een beetje makkelijker maakt. Dit jaar is dit initiatief Abi. 

ABI 
ABI is een app speciaal gemaakt voor de omgeving van iemand met een depressie. De app zit vol met tips en informatie om depressie bespreekbaar te maken en om ervoor te zorgen dat iemand met een depressie zich gehoord en gezien voelt. Ook kan je zelf tips toevoegen en meldingen instellen. Naast de app is er ook een kaartenset met op elke kaart een tip en op de achterkant de mogelijkheid om op te schrijven hoe het uitvoeren van de tip is gegaan.

Kom in actie! 
Sluit je aan bij een van de teams (elk team is een andere locatie). Wil je liever zelf een run (of walk, of zaklopen of wat dan ook) organiseren in jouw stad/dorp? Dat kan ook! Maak dan een nieuw team en nodig je vrienden uit om zich aan te sluiten. 

MIND faciliteert het evenement, maar uiteindelijk is het aan de leider van een team om de run te organiseren. Heb je vragen over het evenement? Stuur dan een mail naar sylvia.hijgemann@wijzijnmind.nl

Lees meer op de website van MIND.

 
Foto: Kees van de Veen

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network