4mijl

  • Van Haren naar Groningen
  • Healthy Ageing Week 2018

Op zondag 8 oktober lopen ruim 20.000 mensen de 4 Engelse mijl (6.437 m.) tussen Haren en Groningen, de Menzis 4 Mijl van Groningen is daarmee het grootste hardloopevent van Noord-Nederland.

Er doen niet alleen veel mensen aan deze loop mee, het publiek komt ook in grote getale naar de route. Zeker bij de finish op de Vismarkt staan de mensen rijen dik langs het parcours om de deelnemers toe te juichen!

Omdat het UMCG het belangrijk vindt dat haar medewerkers fit en vitaal blijven, zullen 500 medewerkers uit alle geledingen van het UMCG meelopen in de 31e  editie van de 4 Mijl.

Zij doen dit met een speciaal startnummer waar het logo van de Rookvrije Generatie op afgebeeld staat. Een mooie verwijzing naar Stoptober en het streven om Groningen rookvrij te maken.

De 4 Mijl is een super mooi voorbeeld van een evenement voor top- en breedtesport. De af te leggen afstand is na enige training voor veel mensen binnen bereik en de deelnemers variëren in leeftijd van 7 tot 80+. Als dat geen voorbeeld van Healthy Ageing is!

Wil jij ook nog meelopen? Meld je dan nu aan via www.4mijl.nl, er zijn nog enkele startbewijzen beschikbaar en de kosten bedragen € 22,00.

Aandachtsgebieden

#HAW18