Publieksacademie: Samen Stoppen wij Kinderarmoede

  • 18:30 uur
  • 22:00 uur
  • Stadsschouwburg Groningen, Turfsingel 86
  • HANNN
  • Zorg Innovatie Forum

Publieksacademie: Samen Stoppen wij Kinderarmoede

Kom op maandag 3 juni 2019 naar de publieksacademie over kinderarmoede in de Stadsschouwburg van Groningen en praat mee over hoe we samen kinderarmoede kunnen stoppen!

We hebben het goed in Nederland. Ons land staat op plek 14 van rijkste landen ter wereld, blijkt uit de cijfers van het Internationaal Monetair Fonds. Hoe komt het dan toch, dat 1 op de 9 Nederlandse kinderen in armoede leeft? Dat er kinderen zijn die niet elke dag een warme maaltijd krijgen? Die naar school moeten lopen, omdat er zelfs voor een vierdehands fiets geen geld is?

Kinderen die opgroeien in armoede hebben o.a. te maken met schaamte, achterstand in gezondheid en uitsluiting. Deze kinderen lopen kansen op maximale ontwikkeling van hun talent mis vanwege de achtergrond en situatie van hun ouders. Onderwijs is een belangrijke vindplek om armoede te signaleren en  vervolgens vanuit verschillende leefwerelden van een kind (thuis-school-omgeving)  het hoofd te bieden. Zo stoppen wij samen kinderarmoede .

Samen zijn we sterker en daarom organiseren, Dagblad van het Noorden, Healthy Ageing Network Northern Netherlands (HANNN), Alles is Gezondheid, Hanzehogeschool Groningen, Zorg Innovatie Forum (ZIF) en de gemeente Groningen een publieksacademie over dit onderwerp. 

Centraal staat de vraag “Wat kun je doen voor kinderen in armoede zodat ze enerzijds nu geholpen zijn bij wat ze nodig hebben en anderzijds hun kans op toekomst met perspectief vergroten?”.

Onder leiding van dagvoorzitter Marijke Roskam gaan verscheidene sprekers de dialoog aan met elkaar én met het publiek en gaan we in gesprek met een aantal kinderen.

Deze publieksacademie wordt ondersteund door Prinses Laurentien van Oranje vanuit Missing Chapter Foundation.

Bekijk en download de uitgebreide digitale uitnodiging hier (pdf).

Aanmelden

Iedereen die zich betrokken voelt is welkom. Deelnemen aan de Publieksacademie over Kinderarmoede is gratis maar let op: het aantal plaatsen is beperkt. Meld je daarom voor 27 mei aan via het registratieformulier of door een mail te sturen naar publieksacademie@ndcmediagroep.nl  Op de aanmeldpagina leest u meer over het programma en de sprekers. 

Alliantie Kinderarmoede

De Alliantie Kinderarmoede is een bundeling van krachten. Een groot aantal partners werken samen om vóór 2030 twee grote doelen te bereiken: 

1. Kinderen zijn niet meer de dupe van armoede.
2. Er zijn geen nieuwe gezinnen meer die in armoede vervallen.

De Alliantie Kinderarmoede brengt organisaties bij elkaar om creatieve en slimme oplossingen te bedenken voor de aanpak van kinderarmoede. Hun motto? Samen Stoppen wij Kinderarmoede. Bekijk ook de website van de Alliantie Kinderarmoede.

HANNN was één van de ruim 100 organisaties die op 26 maart 2019 bij de Alliantie Kinderarmoede aansloot en zich actief wil inzetten om de effecten van kinderarmoede tegen te gaan. Via deze alliantie hopen we de puzzelstukjes in handen te krijgen die in onze eigen regio kunnen helpen bij het aanpakken van armoede en gezondheidsverschillen. Lees hier meer daarover.