Symposium De Nieuwe Aanpak Groningen

  • 16:00 uur
  • 19:30 uur
  • Theater De Molenberg in Delfzijl
  • HANNN

NIET MEER BELOVEN MAAR DOEN!

Save the date!
De Kracht van Groningen organiseert woensdag 10 april een symposium met bewonersgroepen, met bestuurders en als het even kan met de baas van het Nationaal Programma Groningen. Een symposium waar Annemarie Kok de zaak op scherp zet en Hans Harbers het gesprek in goede banen gaat leiden. Er is een maaltijdbuffet en het symposium eindigt rond 19.30 uur.

We kunnen recente onderzoeken en opiniepeilingen niet naast ons neerleggen: veel Groningers hebben er geen vertrouwen in dat de aardbevingsellende wordt opgelost en dat de gaskraan echt dicht gaat. Dat heeft een oorzaak: bijna alles wat de overheid hen tot nu toe beloofd heeft, is niet gebeurd. De falende aanpak van het gaswinningsdossier maakt het moeilijk om het vertrouwen van de Groningers terug te winnen.
Als zelfs Freek de Jonge bij Pauw & Jinek de Groningers geen hoop meer kan geven, wat moet er dan gebeuren? Hoogste tijd dat wij Groningers het heft in eigen hand nemen en zelf onze huizen, straten en dorpen weer op gaan bouwen. In een aantal dorpen gebeurt dat al. Dat heet DNA, De Nieuwe Aanpak Groningen. Goede voorbeelden van deze aanpak laten zien hoe het werkt.

Wat hebben inwoners die het zelf gaan doen daarvoor nodig? Wat mogen ze verwachten van de overheid, van hun volksvertegenwoordigers? Komt dit én meer te weten in Delfzijl!
De definitieve uitnodiging -en informatie over opgave- volgt zo spoedig mogelijk.

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network