Themabijeenkomst: Mogelijkheden FabLab Health Hub Roden

  • 15:00 uur
  • 18:00 uur
  • Health Hub Roden
  • HANNN

Health Hub Roden biedt partners de kans om gebruik te maken van onderzoeksruimten en mogelijkheden tot het maken van prototypes in een FabLab. In een FabLab vind je apparaten als 3D-printers en lasersnijders. Iedereen kan daar (na uitleg) gebruik van maken. Studenten, maar ook een aantal bedrijven zoals VDL Wientjes, BergCom Engineering en IMDS maken al regelmatig gebruik van de faciliteiten. Ons FabLab staat echter open voor al onze partners, en daarom willen we u graag laten zien wat de mogelijkheden zijn.

Programma
 14.30 Inloop met koffie en thee
 15.00 Start plenaire sessie
 15.30 Workshops
 17.00 Netwerkborrel
 18.00 Einde

Tijdens de bijeenkomst op 18 mei geven we u een overzicht van de huidige en toekomstige maaktechnieken. We starten met de digitale revolutie op het gebied van 3D maaktechnieken. Daarna geeft Frits Hoff, directeur FabLab Maastricht een toekomstvisie omtrent de te verwachten ontwikkelingen op dit gebied. Frits Hoff is voormalig docent en onderwijstechnoloog en stelt graag zijn opgebouwde kennis ter beschikking. Binnen een drietal workshops komen daarna specifieke onderwerpen in 3D-maaktechnieken ter sprake.

Workshop 1: kennismaking met apparatuur FabLab Health Hub Roden
Spreker: Jan Dirk van den Berge, BergCom Engineering
Na deze workshop weet u welke mogelijkheden u als partner van Health Hub Roden heeft binnen ons FabLab. Denk aan 3D printen, lasersnijden en andere maakmogelijkheden van 3D modellen. Daarnaast bieden we o.a. ondersteuning door studenten. Wij denken graag met u mee!

Workshop 2 – 3D Scannen voor medische toepassingen
Spreker: Edwin Rappart, 4C Creative Cad Cam Consultants
Tijdens deze workshop krijgt u een introductie in het 3D scannen specifiek voor medische toepassingen. Bijvoorbeeld door om het te scannen product heen te lopen of het product voor de camera te laten draaien. Edwin Rappart verzorgde deze workshop eerder op diverse beurzen en hogescholen.

Workshop 3 - Toepassen van 3D modellen voor medische doeleinden
Spreker: Joep Kraeima, UMCG 3DLab
Na deze workshop heeft u een idee gekregen van de mogelijke toepassingen van 3D technieken in de medische wereld. Recentelijk publiceerde het UMCG bijvoorbeeld een artikel over het verhelpen van een bekkenfractuur met behulp van 3D computertechnologie.

Aanmelden voor themabijeenkomst 18 mei hier

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network