Landelijke conferentie Alles is gezondheid..

  • HANNN
  • Zorg Innovatie Forum

Woensdag 7 februari 2018 is het zover: dan vindt de vijfde editie van de landelijke conferentie van Alles is gezondheid... plaats!

De teller voor de landelijke conferentie van Alles is gezondheid… staat inmiddels op 400 deelnemers. Met een mooie mix van vertegenwoordigers uit ons brede netwerk. En ja, is er is nog plaats. Heeft u zich nog niet aangemeld? Schrijf dan vandaag nog in voor een dag vol ‘Delen, durven, doen!’.

Voor wie het gemist heeft: op het hoofdpodium hebben we topsprekers staan zoals Ben Tiggelaar en Machteld Huber. Met Ben Wijnstekers (Feyenoord, OldStars walking football) zijn we verzekerd van een passende aftrap. Staatssecretaris Paul Blokhuis praat ons bij over het beoogde preventieakkoord.

Het programma voor de Inspiratiesessies met onze partners is zo goed als rond. In de ochtend hebben we het onder andere over begrijpelijke zorg voor gecompliceerde huishoudens, een innovatieve aanpak voor duurzame inzetbaarheid, de ontwikkeling van gezonde steden en (hoge)scholen, het opzetten van voedselcoöperaties en IJsland als gidsland op het terrein van preventie.

Ook de onderwerpen in de middag mogen er wezen. Denk aan sessies over het samenspel tussen gemeenten en zorgverzekeraars, laaggeletterdheid in de ziekenhuiswereld, werkgeluk voor iedereen, Child Friendly Cities, de kracht van de menselijke maat in de zorg, toekomstbestendig wonen en lessen vanuit de Cubaanse gezondheidszorg.

Met deze Inspiratiesessies krijgt u de kans om over 16 actuele gezondheidsvraagstukken, (praktijk)ervaring en waardevolle tips op te doen. Dat geldt natuurlijk ook voor de (vier) nieuwe regionetwerken. Zij hebben de deuren van hun treinwagons de hele dag open staan om kennis te ‘maken, halen en brengen’.

De beursvloer belooft het epicentrum te worden voor kennisdeling in ons netwerk. Afgelopen weken ontvingen we tientallen(!) aanmeldingen van netwerkpartners die graag hun expertise, ervaringen, methodieken en instrumenten delen met de bezoekers. In januari maken we bekend wie u daadwerkelijk zult aantreffen.

Verder bent u getuige van een ‘hackathon’ waarin een gezelschap experts -parallel aan het congresprogramma- aan de slag gaat met een ‘wicked problem’. Opdracht: kom met (onverwachte) oplossingen om van mensen waarvan de arbeidsmarkt afstand heeft genomen, de beste werknemers te maken. Zoals personen met een chronische aandoening, 50-plussers en jongeren zonder opleiding.

Op het einde delen we -kort maar krachtig- de dagopbrengsten. We sluiten af met de feestelijke lancering en pledgeondertekening van ‘Geef een (prenten)boek cadeau’. Dit initiatief wil, in het kader van gezondheid en geletterdheid, 1 miljoen kinderen voorzien van een (prenten)boek om het (voor)lezen te stimuleren. Voor de conferentiebezoekers ligt een exemplaar klaar om mee te nemen en door te geven.

Bent u ook van de partij? Ga naar www.aig2018.nl of meld u direct aan via het inschrijfformulier.

Benieuwd wat u te wachten staat? Bekijk hier de impressie van afgelopen jaar.

Meer over Alles is Gezondheid... leest u op hun website.