Tv-programma Alzheimer Nederland - 'Herinneringen voor het leven'

  • Zorg Innovatie Forum
  • AndersOud 2030

Iedereen dementiewijs - Wat is vergeetachtigheid en dementie? Wat betekent dat voor mensen met dementie, hun gezin, familie, vrienden en de omgeving van mensen met dementie?

De nieuwe lezing/presentatie Iedereen Dementiewijs van Paul Jansen waar in korte tijd alles langs komt “wat iedereen moet weten over dementie” op een manier die “iedereen begrijpt”. De 8 inzichten van Dr. Anneke van der Plaats  komen aan de orde. Vooral de bewustwording dat mensen met dementie “niet in ons hier en nu” leven maar in “hun eigen hier en nu” is een eyeopener.

Als we het over kunnen omgaan met mensen met dementie hebben, is het vooral aan ons om ons zelf  te kunnen verplaatsen in hun “hier en nu” en niet dat van ons.. “ Als je de werking van de hersenen begrijpt, dan kan je bedenken wat ‘gunstig’ is, voor mensen met dementie.
 

Aanvang 19.00 uur met inloop om 19.00 uur, aanvang 19.30; eindtijd 21.00 a 21.30 uur.
Locatie – Het Dok , Kajuit 4 in Groningen. (goede parkeermogelijkheden en ook goed bereikbaar met openbaar vervoer)
Aanmelding via letsgrodementiewijs@outlook.com . Daarbij kunt u in de onderwerpregel vermelden: Dementiewijs – Lets Gro – 31 oktober 2019
Voor wie - Deze bijeenkomst is voor iedereen die meer wil weten over dementie. Voor mensen met geheugenstoornissen of dementie en hun familie, verpleegkundigen en overige zorgprofessionals, medewerkers in een WIJ-team of sociaal wijkteam, studenten en voor personeel in winkels en bedrijven – uit de gehele Provincie Groningen
Lees meer in de bijlage
Meer informatie ook op https://letsgro.nl/event/bent-u-dementiewijs/