Congres ‘Zorg(en) om Water’

  • 12:00 uur
  • 17:30 uur
  • Fletcher Hotel-Restaurant ‘De Zeegser Duinen’, Schipborgerweg 8, 9483 TL Zeegse
  • HANNN

‘Samen komen we verder’, is de boodschap van de congres ‘Zorg(en) om Water’.

Op dinsdag 12 november 2019 organiseert het Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland samen met het ‘Noord-Nederlands Netwerk Medicijnresten in Water’* een bijzondere dag. Het is de aftrap van een langdurige samenwerking om de hoeveelheid medicijnresten in oppervlaktewater in Noord-Nederland structureel te verminderen.

Zorgen om water?
We hebben in Noord- Nederland de luxe dat we elke dag kunnen genieten van fris, brandschoon drinkwater. Dat willen we graag zo houden. Ondertussen zijn er steeds meer ongewenste stoffen, waaronder medicijnresten, die op een of andere wijze in het water terecht komen en daarmee de zuivering moeilijker en duurder maken. Om hier verandering in te brengen is het van belang om vanuit de hele keten samen te werken; van voorschrijving tot zuivering.

Wat kunt u verwachten
Op dinsdag 12 november duiken we dieper in de huidige situatie en slaan we een brug tussen de watersector en de gezondheidszorg. Ook leren we van goede voorbeelden uit de regio en daarbuiten. Tot slot trappen we de ketensamenwerking officieel af en vieren we dat met een hapje en een drankje.

Het programma van A tot Z

Ochtendprogramma: Paralellen met de aanpak Drentsche Aa + Wandeling
Start 9:30 uur. Enkele decennia terug had de Drentsche Aa te kampen met veel verontreinigingen uit de landbouw. Vandaag de dag, door langdurige samenwerking tussen de watersector en de landbouw, is de situatie enorm verbeterd. Hoe kwam deze samenwerking tot stand? En welke lessen zijn hieruit te leren? Na een beknopte presentatie volgt een geleide wandeling door het Drentsche Aa gebied. Let op: er kunnen slechts 50 mensen deelnemen aan de wandeling. Deelname kan worden aangegeven in het aanmeldformulier.

Lunch in Hotel de Zeegser Duinen Start 12:00 uur, op inschrijving

Hoofdprogramma: Samen komen we verder Start 13:00 uur, eindigt om 17:30. Volgt zo snel mogelijk, houdt hannn.eu in de gaten!

Details
Congres ‘Zorg(en) om Water’
Tijd: 13:00 – 17:30 (Inclusief deelname ochtendprogramma: 9:30 – 17:30)
Locatie: Fletcher Hotel-Restaurant ‘De Zeegser Duinen’
Adres: Schipborgerweg 8, 9483 TL Zeegse

Bereikbaarheid
Fiets: grijp uw kans en kom lekker op de fiets. Met de routeplanner van de fietsersbond vindt u snel een mooie route naar De Zeegser Duinen: https://routeplanner.fietsersbond.nl/

Openbaar vervoer: Komt u liever met het openbaar vervoer? Geef het dan even aan in het aanmeldformulier. Dan zorgen we voor passend vervoer vanaf de meest dichtbij zijnde openbaar vervoer-hub.

Auto: Zeegse is goed bereikbaar via de A28. Neem afslag 35 richting Vries/Tynaarlo, houdt Zuidlaren aan tot het spoor en sla direct na het spoor rechtsaf richting Zeegse.

 

Noord-Nederlands Netwerk Medicijnresten

Het Noord-Nederlands Netwerk Medicijnresten bestaat uit de volgende partijen: Water Alliance, Waterbedrijf Groningen, GGD Fryslan, GGD Drenthe, Waterschap Noorderzijlvest, Waterschap Hunze en Aa’s, Wetterskip Fryslan, UMCG, Rijksuniversiteit Groningen, Groninger Apotheken Vereniging, Provincie Drenthe, European Water Stewardship, Hanzehogeschool Groningen, NOM, Van Hall Larenstein, WLN, Lifelines, Gemeente Assen en Healthy Ageing Network Northern Netherlands.

 

Aanmeldformulier congres 'Zorg(en) om Water'
    ?
    ?

Aandachtsgebieden

Healthy Ageing Network